ÜCRETSİZ KARGO
İstanbul Avrupa Yakasına Özel

Kombiler ne kadar elektrik harcar?

18. Gelen servis teknikerinin Vaillant tarafından gönderildiğini nasıl anlayabilirim ?



Evinize gelen Vaillant servis teknikerleri kıyafeti üzerinde Vaillant logosu, Vaillant kimlik kartı, takım çantası üzerinde Vaillant yazısı, servis aracında yeşil veya beyaz renk üzerine Vaillant logosu gibi kurumsal çizgiler vardır, bunlar anlamanıza yardımcı olacaktır.



19. Kombi kullanırken doğalgaz tüketiminde tasarruf etmek için nelere dikkat etmeliyim?



Yapılması Gerekenler



Bina yalıtımının yapılması.

Tam yoğuşmalı kombi kullanılması

Doğru keşif ve doğru kapasitede cihaz seçiminin yapılmış olması.

Geceleri evin ısı kaybını engellemek için kombi kapatılmadan düşük seviyede seviyede çalışması sağlanmalıdır.

Dikkat Etmeniz Gerekenler



Tam yoğuşmalı kombilerin bakımlarının aksatılmaması.

Evin ısıtmaya ihtiyaç duymayan alanlarında (kullanılmayan bir oda gibi) bulunan radyatörlerin kapatılmaması.

Evdeki radyatörlerin önüne ve üstüne, dekoratif eşyalar (mermer, ahşap kaplama, vb.) konulmamalıdır.

Tam yoğuşmalı kombiler, ortam sıcaklığına duyarlı otomatik kontrol cihazları ve termostatik vanalar olmadan kullanılmamalıdır

20. Vaillant Servis Teknikerleri Nasıl bir eğitimden geçer?



Vaillant servis teknikerleri; işe alım sürecinde aranan niteliklere uygun olan adaylar yazılı ve sözlü sınavlara davet edilip bu sınavları başarı ile geçen adaylar 3 ay süresince uzman eğitmenler tarafından teorik ve pratik teknik eğitimlere tabi tutulurlar.Eğitim döneminde ve sonunda yapılan sınavları başarı ile tamamlayan adaylar servis teknikeri olarak göreve başlar.



Vaillant servis teknikerleri 6 ayda bir düzenli olarak psikolojik ve teknik eğitimler alarak, yıl genelinde bilgilerin güncel kalması sağlanır. Yapılan denetimlerde görülen eksiklikler bu eğitimler ile giderilmeye çalışılır.

Garanti Süresi Şartları

Memnuniyetiniz bizim için önemli. Vaillant cihazlarıyla ilgili garanti kapsam ve koşulları hakkında detaylı bilgiye aşağıdan ulaşabilirsiniz.



Garanti Süresi: Cihazınızın kullanma kılavuzunda gösterildiği şekilde kullanılması ve yetkili kıldığımız teknik servis elemanları dışındaki şahıslar tarafından bakım ve onarım veya başka bir nedenle müdahale edilmemiş olması şartıyla bütün parçaları dahil olmak üzere tamamen işçilik ve üretim hatalarına karşı 2 (İKİ) YIL SÜRE İLE GARANTİ kapsamındadır.

Cihaza yetkili Vaillant Teknik Servislerinin dışındaki kişiler tarafından müdahale edilmesi ve orijinal Vaillant parçalarının haricindeki parçaların kullanılması durumunda garanti geçersizdir. Bu yüzden servis taleplerinizi firmamıza 444 2 888 numaralı Vaillant çözüm merkezi aracılığıyla iletmeniz kritik önem taşımaktadır.

Belge üzerine tahrifat yapıldığı, cihazın üzerindeki orijinal seri numarasın kaldırıldığı veya tahrifat yapıldığı taktirde garanti geçersizdir.

Arızaların giderilmesi konusunda uygulanacak teknik yöntemlerin tespiti ile,değişecek parçaların saptanması tamamen firmamıza aittir.

Vaillant cihazların garantisi sadece Türkiye sınırları dahilinde geçerlidir.

Garanti Kapsamı Dışındaki Hasar ve Arızalar:

 

Donma ,yangın veya yıldırım düşmesi durumunda meydana gelen hasar ve arızalar,

Malın tesliminden sonraki yükleme,boşaltma ve sevkiyat anında meydana gelecek arızalar.

Hatalı yakıt kullanılması ve yakıt özelliklerinden doğan hasar ve arızalar

Voltaj düşüklüğü veya fazlalığı; topraksız priz kullanılması;hatalı elektrik tesisatından meydana gelen hasar ve arızalar GARANTİ KAPSAMI DIŞINDA dır.

Garanti Hizmeti Genel Şartları:

 

Garanti süresi, malın teslim tarihinden itibaren başlar ve 2 yıldır.



Malın bütün parçaları dahil olmak üzere tamamı garanti kapsamındadır.



Malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 11 inci maddesinde yer alan :



a) Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme,

b) Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme,

c) (Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere) Satılanın ücretsiz onarılmasını isteme,

ç) Satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme, haklarından birini kullanabilir.

Tüketicinin, ücretsiz onarım hakkını kullanması halinde malın garanti süresi içinde tekrar arızalanması, tamiri için gereken azami sürenin aşılması, tamirinin mümkün olmadığının yetkili servis istasyonu, satıcı, üretici veya ithalatçı tarafından bir raporla belirlenmesi durumlarında; tüketici malın bedel iadesini, ayıp oranında bedel indirimini veya imkan varsa malın ayıpsız misli ile değiştirilmesini satıcıdan talep edebilir. Satıcı, tüketicinin talebini reddedemez. Bu talebin yerine getirilmemesi durumunda satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur.



Malın tamir süresi 20 iş gününü geçemez. Bu süre, garanti süresi içerisinde mala ilişki arızanın yetkili servis istasyonuna veya satıcıya bildirimi tarihinden itibaren başlar. Malın arızasının 10 iş günü içerisinde giderilememesi halinde, üretici veya ithalatçı : malın tamiri tamamlanıncaya kadar, benzer özelliklere sahip başka bir malı tüketicinin kullanımına tahsis etmek zorundadır. Malın garanti süresi içerisinde arızalanması halinde tamirde geçen süre garanti süresine eklenir.



Garanti uygulaması sırasında değiştirilen malın garanti süresi, satın alınan malın kalan garanti süresi ile sınırlıdır.



Malın kullanma kılavuzunda yer alan hususlara aykırı olarak kullanılmasından kaynaklanan arızalar garanti kapsamı dışındadır.



Tüketici, garantiden doğan haklarının kullanılması ile ilgili olarak çıkabilecek uyuşmazlıklarda yerleşim yerinin bulunduğu veya tüketici işleminin yapıldığı yerdeki Tüketici Hakem Heyetine veya Tüketici Mahkemesine başvurabilir.



Garanti Belgesi ile ilgili çıkabilecek sorunlar için tüketici Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğüne başvurabilir.



21. Kombiler ne kadar elektrik harcar?

 Kombi elektrik tüketimi elektrik faturasına ne kadar etki eder?

Bu vb. sorularla sık sık karşılaşıyoruz. Genel olarak kombiler marka ve modele göre değişmekle beraber tükettikleri elektrik  1 saatte 100w ile 150w arasındadır.  Buna göre kombilerin günlük çalışma saatleri ile aylık elektrik tüketimini kW ve tl cinsinden aşağıda hesaplayalım

Kombi elektrik tüketimi Kombiler ortalama olarak kış aylarında günde 8-10 saat arasında çalışmaktadırlar. Ortalama 10 saat çalıştığını kabul edelim günde çektikleri elektrik 1kw ile 1,5 kW arasında bir değerde olacaktır. Kombiler 30 gün*1kw= 30kw ile 30 gün*1,5kw = 45 kW arasında elektrik tüketirler . Bunun parasal olarak tutarını hesap edersek ; Elektriğin 1kW ı 0,80 TL dir.  30gün*0,80TL= 24 TL(aylık)  ile   45gün*0,80TL = 36 TL(aylık) arasında elektrik faturasına etkisi olacaktır. Yani kombilerin çektiği elektrik kombilerin yaktığı doğalgaza göre oldukça düşük değerlerde kalmaktadır. Bu sebepten dolayı doğalgaz ile çalışan kombilerin tasarrufu elektrik tüketimine göre değil doğalgaz sarfiyatlarına göre yapılması daha doğru olacaktır.



22.Bacalı kombiden hermetik kombiye nasıl geçilir ?

Bacalı Kombi iptal edilip hermetik kombiye geçmek aslında o kadarda büyük tadilat gerektirmeyen bir işlemdir. Bacalı kombinin aynı yerine hermetik kombi konulabiliyorsa zaten hiç tadilat yapmadan sadece igdaşa yeni tadilat projesi yapılarak işlem halledilir. Eğer kombinin yeri değiştirilecekse çoğunlukla mutfak veya balkon tarafında bir yer seçilir  çünkü hermetik kombiler,  bacası açık havaya açılan bir yerde olmalıdır. öncelikli olarak kombi yeri seçimi su hatlarına yakın bir yer olmalıdır.  yani banyo veya mutfak lavabosuna yakın bir yer seçilirse sıcak su almanız hızlı olacaktır buda size hem su tasarrufu sağlar hemde doğalgaz tasarrufu sağlayacaktır. Kombi kalorifer hattı da yeni seçilen kombi yerine en yakın petekten alınır bu şeklide kalorifer ve su hattı çözülmüş olur.



bacalı kombi diğer işlemde doğalgaz tesisatında tadilat yapılması işlemidir. Doğalgaz tesisatı hermetik kombinin yeni montaj edileceği yere kadar getirilerek işlem tamamlanmış olunur. ortalama tadilat işlemi yarım gün maksimum 1 günde işleminiz tamamlanır. doğalgaz proje onayı ve yeni kombinin devreye alınması işlemi ise şu şekilde yapılır; eski bacalı kombiniz çalışıyor ise kombi dükkanı firmamız ilk etapta tadilat işlemi yapılmadan hermetik kombiye göre doğalgaz projesini çizer bunu igdaşa gönderip projenin onayını aldıktan sonra igdaştan gaz açılımı ile ilgili randevu istenir (örneğin igdaş bize çarşamba gününe randevu verdi ise biz tadilat işemi için evinize salı günü geliriz işleminizi bitiririz. ) randevu tarihinden bir gün öncesinde tadilat işleminiz yapılır ertesi gün igdaş kontrol işlemlerini yaptıktan sonra gaz açılımı gerçekleştirilir. kombi servisi çağrılır ve gelen kombi servisine igdaş tan alınan onay belgesi gösterilerek kombinin çalıştırılması ve kombi garanti süreci başlatılır.



Müşterimizin igdaş ile ilgi hiç bir işleme karışmadan tüm süreci  firmamız takip ederek gaz açılımını gerçekleştirir. en çok bacalı kombi kullanılan semtler Fatih, Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Eyüp, Bakırköy, Bahçelievler, şişli, kağıthane yani doğalgazın ilk geldiği bölgelerde bacalı kombiler kullanılmaktadır. Özellikle günümüzde bacadan zehirlenmelerin olduğunu sık sık duymaya başladık . Bacalı kombiler için gerekli oksijeni ortamdan almaktadır bacalı cihazlarda özellikle baca kontrollerini düzenli şekilde yaptırmak çok önemli ayrıca bacalı kombilerin bulunduğu ortamların havandırılması çok önemlidir.



Artık Bacalı kombiden hermetik kombiye geçiş yapmak oldukça kolay çok kısa sürede profesyonel bir şekilde bu işlemleri yapan firmamız size çok çeşitli ödeme kolaylıklarıda sunmaktadır. Sizin bütçenize göre ödeme kolaylıkları ile işleminizi yapıyoruz.(0850) 304 2 888



23.Doğalgaz Sobasından Kombiye geçiş nasıl olur ?

Doğalgazlı Soba tesisatı kullanan müşterilerimizin kombi tesisatına geçmesi için yapılacak işlemlerden bahsetmeye çalışacağım; Tadilat projesi çizimi onayı ve randevu alınması işlemi igdaşın yoğunluğuna göre de değişmekle beraber 7-10 gün sürer. ama bu süreçte müşterimiz kesinlikle doğalgazsız kalmaz.  Öncelikle doğalgaz sobasından kombiye geçişte kombi için ileriye dönük olarak bir doğalgaz vanası bırakılmamışsa doğalgaz tadilat projesi çizilmesi gerekir, proje igdaştan onaylandıktan sonrasında igdaştan tesisatın kontrolü için randevu alınır , randevu gününden 1 veya 2 gün öncesinden daire gazı kesilir tadilat projesine göre doğalgaz tesisatı çekilir , kalorifer tesisatı , petek ve kombi montajları yapılır , doğalgaz ocak hattı kontrolleri yapılır , kaçak testleri yapılır , mutfak menfezinin açık olduğundan emin olunur. igdaş verdiği randevu günü projeye göre tesisat kontrolü , tesisat kaçak kontrolü yapılarak gaz açma işlemi yapılır ve müşteriye igdaş uygunluk belgesi teslim edilir. müşteri igdaş onay belgesini aldıktan sonra kombi servisini arayarak kombinin çalıştırılması işlemini isteyebilir.

kalorifer petek tesisatı

Doğalgaz tesisatında, kombi için ileriye dönük bir doğalgaz vanası bırakılmış ise , doğalgaz tadilatına gerek kalmaz proje ve gaz açma işlemleri olmuyacağından ortalama 1 – 2 gün içerinde müşterimiz kombi kullanmaya başlayabilir. Öncelikle  firmamız kalorifer tesisatı , petek montajı ve kombi montajı işlemlerini yaptıktan sonra firmamız tarafından doldurulan kombi montaj uygunluk belgesi müşteriye teslim edilir . müşteri bu uygunluk belgesi ile bağlı bulunduğu igdaşa gider  ve formu yetkililere teslim eder. hemen ertesi günü igdaş teknisyeni eve gelir kombinin takılı olduğunu görerek igdaş onay belgesini müşteriye verir. müşteri igdaş onay belgesini aldıktan sonra kombi servisini arayarak kombinin çalıştırılması işlemini isteyebilir.

Doğalgaz sobasından kombiye geçiş işlemleri özellikle İstanbul a doğalgazın ilk geldiği semtlerde karşımıza çıkmaktadır. Örneğin Bayrampaşa doğalgaz tesisatı, Fatih doğalgaz tesisatı, Gaziosmanpaşa doğalgaz tesisatı, Eyüp doğalgaz tesisatı, Kağıthane doğalgaz tesisatı en çok sobadan kombiye geçiş yapılan bölgelerdir

Firmamız doğalgaz sobalı tesisattan kombili tesisata geçiş işlemlerini profesyonel bir şekilde yapmaktadır. Size uygun ödeme seçenekleri ile kampanyalı fiyatlarımızı öğrenmek için bize ulaşın 0850 304 2 888

İGDAŞ YETKİ NO : 7002386



DKM ISITMA SOĞUTMA ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİK PAZ.LTD.ŞTİ.

Yenidoğan Mah. Ordu Caddesi No:154
G.paşa / İSTANBUL

0850 304 2 888

06/09/2017